طایفه گری و طایفه سازی در بلوچستان ایران: اما حالا چرا؟

طایفه گری و طایفه سازی در بلوچستان ایران

نویسنده: هوشنگ نورائی (ایوب حسین بر)

[بخش هائی از این مطلب قبلا در تبادل نظر خصوصی در تلگرام آمده بود. در اینجا، بویژه در قسمت دوم توضیحات بیشتری اضافه شده است.]

Figure ‏0:1-http://www.iribnews.ir/fa/news/1670972/همایش-هم-اندیشی-سران-طوایف-سیستان-و-بلوچستان-فیلم

09:23, 8/19/2018] Hoshang:

حالا چرا این همه طایفه گری در بلوچستان؟ موضوع جالبی است. تا دوران انقلاب اسم مرد (موضوع زن را که گویا “وجود” هم ندارد جداگانه باید بحث کرد)   تنها “الف” بود اما حالا می شنویم که همان “الف” تبدیل شده به “سردار الف خان” و یا در مواردی “سردار سید الف خان” و یا “میر سید الف خان” و غیر آن . بویژه اگر موفق نشده باشد در حوزه دین به عناوینی همچون شیخ الحدیث، مولانا، مفتی، قاری،( گاه همرا با عنوان سید) دست یابد، یعنی در حوزه ای که هم اکنون  از جهات زیادی مرجح دیده می شود. پیدایش این همه “طایفه بزرگ” چرا؟ (“بزرگ” که صفت جدیدی است هم دارای بار پاتریونیستی و عاطفی است و هم بیان صف آرایی و رقابت است) قبل از انقلاب افراد جامعه بمراتب کم سوادتر و بیسوادتر و جامعه هم بمراتب از حالا عقب مانده تر بود. قبیله و عشیره بود ولی از حالا هم ضعیف تر نمود داشت و هم صحبت از ان   محدود تر.

ادامه خواندن طایفه گری و طایفه سازی در بلوچستان ایران: اما حالا چرا؟

Share

خطر طالبانیزه شدن در سیستان و بلوچستان را باید جدی گرفت

نوشته: ایوب حسین بر(هوشنگ نورائي )

روی آوری بسیار بی سابقه سنیان در سیستان و بلوچستان به دینداری صرف نظر از دلایل اجتماعی و سیاسی آن،     به تحلیل جدی سیاست های سرکوبگرانه و تبعیض آمیز دینی  و قومی جمهوری اسلامی نیاز دارد. چنانچه از روی میزان فعالیت دینی و روی آوری مردم بدین قضاوت کنیم می توانیم بگوئیم  این منطقه به یکی از مذهبی ترین منطقه های ایران تبدیل شده است. با آنکه جمعیت سنی  این استان از ۲۰ تا۲۵ درصد سنیان کشور  بیشتر نیست ولی تقریبا ۷۰ درصد همه تبلیغات و فعالیت های نهادینه و سازمان یافته دینی سنیان در این منطقه صورت می گیرد.

ادامه خواندن خطر طالبانیزه شدن در سیستان و بلوچستان را باید جدی گرفت

Share

روحانیون سنی: قوم٬ دین و توسعه

نویسنده : هوشنگ نورائی (ایوب حسین بر)

بنا به گزارش «شریعت آنلاین» “اساتید جامعة الحرمین الشریفین چابهار روز شنبه 5 آبان با هیئتی از «مرکز استراتیژیک نهاد ریاست جمهوری» دیدار و گفتگو کردند، در این دیدار که مولانا مفتی محمد عیسی امیری حفظه الله، مولانا عبدالواحد بزرگزاده،  مولانا محمد روشندل و مولانا حافظ احمد سعید ملازئی حضور داشتند به بررسی ابعاد طرح «توسعه سواحل مکران» پرداختند.”

ادامه خواندن روحانیون سنی: قوم٬ دین و توسعه

Share