جنبش جدید مهرنگ بلوچ و لزوم توجه نیروهای مترقی ایران به این پدیده
در کشتارهای بیرحمانه دستگاه امنیتی و نظامی پاکستان که بعنوان پدیده “بکش و بینداز” معروف بود تعداد بسیار زیادی از مردم بلوچ و براهوئی که تعدادشان بر اساس گزارشات به چند هزار نفر می رسد گم شده و خبری از آنها نیست و یا بعد از مدتی تنها اجسادشان را در جاده و بیابان و یا بی نام و غیر قابل شناسائی در تعدادی از گورهای جمعی یافته اند.
بایگانی ماهیانه: مارس 2024
برندگان و بازندگان واقعی انتخابات مهندسی شده در بلوچستان
ایوب حسین بر (هوشنگ نورائی)
انتخابات در جمهوری اسلامی ( و البته دوران عمده پهلوی) تنها نمایشی بی معنی برای تایید و تحکیم ساختار قدرت بشدت ضد دموکراتیک و ضد آزادی بوده و هست. اما انتخابات کنونی را رژیم از ابتدا بمثابه ابزاری مهندسی کرد که شاید بتواند افکار عمومی را از جنبش «زن، زندگی، آزادی» و مشکلات فلاکت بار زندگی روزمره و سرکوبها و کشتارها منحرف کند و مشروعیت از دست رفته خود را اندکی بازسازی کند. از همین رو دستگاه های تبلیغاتی رسمی بسیار زود و ماه ها قبل از این که تاریخ این انتخابات برسد، شروع به تبلیغ و ثبت نام و گمانه زنی کردند. این رژیم قادر نیست عمق نارضایتی و گستردگی عصیان اکثریت عظیم مردم را درک کند و کماکان راه را تنها در فریب کاری و سرکوب و بی توجهی به مسائل اساسی کشور می داند.
ادامه خواندن برندگان و بازندگان واقعی انتخابات مهندسی شده در بلوچستان
خالده بروهی: من باید حیا داشته باشم
من باید حیا داشته باشم: خاطراتی از امید و غرور در پاکستان – ۲۰۱۸
I Should Have Honor: A Memoir of Hope and Pride in Pakistan, by Khalida Brohi
“بنابر این معامله انجام شد. دختر ۹ ساله با پسر ۱۳ ساله ازدواج کرد.”
کتاب خالده بروهی با عنوان ” من بایستی حیا داشته باشم” به انگلیسی منتشر شده است و با همت نیلوفر قاسم زایی بفارسی تحت عنوان “آبرو” ترجمه شده است (مترجم فارسی بروهی را براهوئی آورده است). بررسی من در اینجا از روی نسخه انگلیسی است. این کتاب داستان واقعی، تکان دهنده و آموزنده ای از زندگی خالده بروهی در یک اجتماع روستائی و دور افتاده براهوئی در منطقه خضدار در بلوچستان ومناطقی روستائی و شهری از سند در پاکستان است. تصویری که او از برخورد با زنان، دوره دو ساله طفولیت دختران، مبادله دختران در سن بسیار پائین، قتل های ناموسی، و خشونت و ستم نسبت به زنان در پروسه زندگی خود در خانواده گسترده اش و نیز اجتماع پیرامونش ارائه می کند، بسیار دردآور ولی خواندنی است.
چند نکته در مورد انتخابات دوره دوازدهم مجلس جمهوری اسلامی
۱-جنبه های کلی
انتخابات را نمی توان از تولید و باز تولید روابط قدرت جدا کرد و در انزوا مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. روابط موجود قدرت هم بر اساس یک اقتصاد سیاسی سرمایه داری رانت خوار معیوب و بشدت فاسد دینی قرار دارد. مهندسی کردن انتخابات در همان جهت و بمنظور تعمیر ماشین بشدت آسیب دیده همین قدرت است.
ادامه خواندن چند نکته در مورد انتخابات دوره دوازدهم مجلس جمهوری اسلامی
روز جهانی زن و زنان فعال بلوچ در سیستان و بلوچستان
زنان این استان بویژه زنان بلوچ با تاثیرگیری از جنبش زن زندگی آزادی جان تازه ای گرفتند. هرچند به جز چند حرکت خیابانی عمدتا با هدایت نهاد های مذهبی و اساسا مخالف تحقق حقوق زنان در زاهدان کمتر به خیابان آمدند. اما بنا بشواهد و برخی گزارشات موثق جنب و جوش بسیار گسترده ای درمیان زنان جوان راه افتاده بود. حتی بعضی خود را به اعتراضات خیابانی زاهدان رسانده و یا تلاش کردند خود را به آنجا برسانند. گروههای گوناگونی از دختران جوان در رسانه های الکترونیکی شکل گرفت که آنها ارزش های جنبش زن زندگی آزادی را ترویج می کردند و با شهامت به انتقاد از سنت های کهنه و ضد حقوق زنان می پرداختند.
ادامه خواندن روز جهانی زن و زنان فعال بلوچ در سیستان و بلوچستان