تحریک طالبان پاکستان بدنبال گسترش فعالیت خود در دو بلوچستان
نویسنده: هوشنگ نورائی (ایوب حسین بر)
با الهام گیری از قدرت گیری هیئت تحریر الشام در سوریه، تحریک طالبان پاکستان که فعالیت های گسترده ای در مناطق پشتون نشین و از جمله خیبر و پختونخوا و بلوچستان دارد اکنون فعالانه ارتباطات و سازماندهی خود را در مناطق غیر پشتون بلوچستان پاکستان و ایران گسترش می دهد.
در روز های اخیر خبر از بیعت گروههای متعدد جهادی از بلوچستان به تحریک طالبان پاکستان گزارش شده است.
ادامه خواندن تحریک طالبان پاکستان بدنبال گسترش فعالیت خود در دو بلوچستان ←
هیئت تحریر الشام و رویا روئی ایدئولوگ های جهاد جهانی
نویسنده: هوشنگ نورائی (ایوب حسین بر)
در اکتبر سال ۲۰۱۷، بعد از ابنکه هیئت تحریر الشام (اچ تی اس) با ترکیه توافقنامه آستانه را امضا کرد و راه ترکیه را بمناطق ادلب باز می کرد با اندکی تامل شیخ جهادی ابوقتاده الفلسطینی آن را تایید کرد و آن را اقدامی در جهت بقای هیئت تحریر الشام خواند. اما رقیب او شیخ ابو محمد المقدسی ترکیه را متجاوز خواند و از همکاری با ترکیه بشدت بر آشفت. وقتی ابو قتاده گفته بود که المقدسی هم اقدام هیئت التحریر الشام را خوب، عاقلانه، غیر قابل اعتراض دانسته، المقدسی گفته بود اینها دروغ است و او چنین چیزی نگفته است. هرچند، چند روز بعد گفت که او شیخ ابو قتاده را به دروغگوئی متهم نمی کند و از او بخوبی یاد کرد و در عوض ابو قتاده هم از المقدسی ستایش کرد و اتحاد مسلمانان را در جهاد مورد تاکید کرد.
ادامه خواندن هیئت تحریر الشام و رویا روئی ایدئولوگ های جهاد جهانی ←
بلوچستان: تاریخ، سیاست و جامعه
روایت سفرهای متعدد در بلوچستان، افغانستان، پنجاب و کلات (بخش بلوچستان و کلات)
چارلز ماسون
بررسی: از هوشنگ نورائی (ایوب حسین بر)
چارلز ماسون (Charles Masson) (ماسُن، مَسُّن، میسون هم تلفظ شده باشد) که روایت سفر هایش را در ۳ جلد نوشته بود، ضمیمه و یا جلد چهارم کتابش در مورد سفر به کلات راکه درسال ۱۸۴۰ انجام گرفته بود، در سال ۱۸۴۴ در لندن منتشر کرد. او قبل از این هم درسال ۱۸۳۱ از این منطقه عبور کرده بود و درسال ۱۸۲۸ هم همراه با یک قافله ازطریق شکار پور به قندها رفته بود. از این جهت اسم ماسون هنوز در ذهن بسیاری از افراد باقی مانده بود.
کتاب ماسون دارای مقدمه جدید و جالبی است که لمبریک در سال ۱۹۷۷ نوشته است. بدون سر آغازیک صفحه ای و ۸ صفحه فهرست محتوا دارای ۴۶۳ صفحه و یک نقشه بزرگ تاشده از مسیر ها ی سفر و مناطقی از بلوچستان تحت حاکمیت کلات را نشان می دهد.
بخش اول این کتاب در ۹ فصل و در ۲۷۸ صفحه به تجربیات او در این سفر بویژه دوران بسیار متشنج بعد از کشتن مهراب خان در اواخر سال ۱۸۳۹ می پردازد و تمام دوران چند ماهه ای را پوشش می دهد که شهنواز خان بر سر قدرت بود و در نیمه سال ۱۸۴۰هم از کلات رانده می شود. در بخش بعدی کتاب تمام صفحات دیگر در فصل هائی با عناوین ۱-جغرافیا، ۲- قبایل، ۳- حکومت و تاریخ، ۴- آثار قدیم و دیالکت ها، ۵-نیروهای نظامی در آمد، تجارت، کشاورزی، ۶- رفتار و عادات، ۷- تاریخ طبیعی می پردازد. همه آنها بصورت منظم تنظیم شده و بسیار خواندنی اند.
ادامه خواندن روایت سفرهای متعدد در بلوچستان، افغانستان، پنجاب و کلات (بخش بلوچستان و کلات) ←
Comments on Politics and Religion in the Middle East